Obveščamo Vas, da bo podjetje SIES d.o.o. zaradi kolektivnega dopusta in praznikov v času od torka, 27.12.2022 do vključno ponedeljka, 2.1.2023, zaprto.

Na delo in v šolo se lahko vrnemo varno

UV-C FiltAir sterilizator zraka učinkovito omejuje število patogenov, ki se prenašajo po zraku.

Ustvarjanje zdravega in varnega delovnega in učnega okolja

Pandemija nam je vsem postavila nove izzive, ki zahtevajo hiter odziv. Pripravljeni moramo biti na možnost, da lahko uradni ukrepi in morebitne bolezni na delovnih mestih ter učilnicah in predavalnicah vplivajo na prihodnje poslovanje našega podjetja ter izobraževalnih ustanov. Zmanjšanje deleža dela in učenja na daljavo, izboljšanje notranje komunikacije in druženje ter zagotavljanje zdravja in higiene pri delu in izobraževanju so ključna vprašanja vseh.

Glavni cilj razvoja UV-C FiltAir sterilizatorja zraka je bil odgovoriti na zgornja vprašanja in se tako vrniti v pisarniško in izobraževalno skupnostno okolje. Pisarna ali učilnica za zaposlene ni le miza in stol, ampak pomeni še veliko več. Pisarna in učilnica ponuja tudi prostor za medsebojno podporo pri delu in učenju, osebno povezovanje s kolegi in sošolci, izmenjavo informacij in izgradnjo timskega duha.

Vrnitev v pisarno in šolo

Čeprav ne moremo preprečiti, da bi zboleli zunaj delovnega ali učnega mesta, lahko pa preprečimo, da bi se nalezljiva bolezen širila znotraj sten pisarne in učilnice.

V pisarnah odprtega tipa, sejnih sobah, javnih prostorih in učilnicah, je poleg osebne in površinske higiene potrebno razkuževati tudi zrak v prostorih. To funkcijo opravlja sterilizator zraka UV-C FiltAir, razvit in izdelan na Madžarskem, zaščiten z mednarodnim patentom za zaščito dizajna, njegova uporaba pa nam omogoča, da se vrnemo k prej običajnim oblikam dela in izobraževanja. Neprekinjena sterilizacija zraka zagotavlja, da lahko vsi prisotni varno sobivajo v istih prostorih – tako lahko spodbujamo varnost ne le zaposlenih, temveč tudi partnerjev, ki nas obiščejo. Nadaljnja prednost sterilizacije zraka je, da omejuje širjenje ne samo koronavirusa, temveč tudi drugih patogenov (kot so virus gripe ali alergeni cvetnega prahu).


Ali vas zanima UV-C FiltAir sterilizator zraka?

Pomen zmanjšanja porabljenega zraka

UV-C FiltAir sterilizator zraka učinkovito zmanjša patogene, ki se prenašajo po zraku v prostoru, in zagotavlja neprekinjen, koristen pretok zraka v zaprtem prostoru – zagotavlja higiensko varnost tistih, ki tam bivajo, predvsem v prostorih ki nimajo zagotovljenega mehanskega prezračevanja.

Uporaba UV-C FiltAir ni nadomestilo za neuporabo mask in drugih zaščitnih sredstev. Le skupaj lahko zagotovijo učinkovito zaščito pred okužbami.

Brez sterilizacije zraka

Med govorom in izdihom lahko mešanice kapljic in aerosolov, ki zapustijo telo v različnih velikostih delcev, plavajo do 8 metrov od točke izdiha in ure in ure preživijo v zaprtem prostoru, kar omogoča širjenje nalezljivih patogenov po zraku.

Z UV-C FiltAir zračnim sterilizatorjem

Med delovanjem UV-C FiltAir, ki ga je razvil Airvent, skoraj v celoti (99,99 %) uniči patogene v zraku, že med enim samim obratom prostorskega zraka *.

* Učinkovitost UV-C FiltAir v laboratorijskih pogojih: poročilo laboratorijskega testa Texas Research International Inc.: Učinkovitost odstranjevanja bioaerosola.

Sterilizator zraka, izdelan in razvit na Madžarskem

S trideset let izkušenj na področju razvoja izdelkov in proizvodnih izkušenj na področju ventilacijske tehnologije je družba Airvent mednarodno patentirala družino izdelkov UV-C FiltAir s kombinacijo znanih in desetletij preizkušenih tehnologij, ki lahko učinkovito, stroškovno učinkovito in znatno zmanjšajo patogene v zraku.

UV-C FiltAir sterilizator zraka

Visok, tanek UV-C FiltAir premika zrak v prostoru z optimalnim zračnim tokom, medtem ko s svojim učinkovitim filtrom filtrira večino delcev v zraku. V prvi fazi delovanja naprava izvaja mehansko čiščenje, torej odstranjuje trdne onesnaževalce v zraku, v drugi fazi pa z močnim sevanjem UV-C uničuje patogene, ki so prešli skozi filter.

Učinkovito zmanjša število patogenov v zraku
Fini filter na zajemu zraka ločuje delce od zraka z velikostjo več kot 4 mikrone, nato pa filtrirani zrak vstopi v UV-C reaktor zaprtega prostora. Tu postavljene UV-C sijalke uničujejo dedni material prehajajočih patogenov z oddajanjem elektromagnetnih žarkov z valovno dolžino 253,7 nanometra in jim tako preprečujejo nadaljnje razvijanje.

Zagotavlja idealen pretok zraka v sobi
UV-C FiltAir neprekinjeno zajema zrak v spodnjem delu naprave in očiščenega ter steriliziranega izpihuje v prostor na vrhu naprave. To ima za posledico učinkovito in celostno cirkulacijo zraka, ki zagotavlja, da patogeni v zraku neprekinjeno potujejo navzdol, kar zmanjšuje možnost vdihavanja.

Sterilizacija zraka z drugimi napravami

Pomanjkljivost drugih zračnih sterilizatorjev, ki so na voljo na trgu, je ta, da zaradi svoje konstrukcijske zasnove ne očistijo celotnega zraka v prostoru, kroži le del zraka okoli naprave in zaradi svoje velikosti ne morejo zagotoviti idealnega zračnega toka.

Sterilizacija zraka z napravami UV-C FiltAir

Zahvaljujoč svoji ozki, stolpasti zasnovi, UV-C FiltAir zagotavlja idealen pretok zraka, s čimer premika in čisti ves zrak v prostoru. Ustrezno izbran UV-C zračni sterilizator FiltAir očisti zrak preko naprave petkrat na uro.

Zgradba in delovanje UV-C zračnega sterilizatorja FiltAir

01 Zajem – Zajem na tleh zagotavlja, da je zrak v bivalnem prostoru neprekinjeno usmerjen navzdol, tako da izdihanega zraka ni mogoče vdihniti.
02 Filtriranje – Fini filter EPM10 ločuje delce v zraku z velikostjo več kot 4 mikrone, nato pa filtrirani zrak vstopi v zaprti reaktor UV-C.
03 Sterilizacija – UV-C oddaja elektromagnetne žarke, ki uničijo dedni material prehajajočih patogenov in jim tako prepreči nadaljnje razvijanje in posledične okužbe.
04 Izpuh – Očiščen in steriliziran zrak se vrne v prostor pod stropom, s čimer se zagotovi, da se zrak v prostoru neprestano giblje.

Pravilno izbran zračni sterilizator UV-C FiltAir očisti zrak v zaprtem prostoru petkrat na uro po nominalni vrednosti, torej v najslabšem primeru so patogeni v neprekinjeno razredčenem zraku prostora prisotni le 12 minut.

Področja uporabe

Priporočamo uporabo UV-C FiltAir v naslednjih prostorih.

Pisarne odprtega tipa – Več kot je ljudi v skupnem zaprtem prostoru, krajši je čas da se izdihani zrak prenese drug drugega – temu se lahko izognemo s sterilizacijo zraka.

Pisarniški prostor – Okužba se lahko pojavi tudi v prostorih, kjer je človek velik del dneva sam prisoten v pisarni – dovolj je obisk sodelavca ali gost na kratkem obisku.

Sejne sobe, saloni – V skupnih prostorih je čiščenje zraka izrednega pomena, med drugim tudi zato, ker neprekinjen govor poveča intenzivnost izdihov.

Recepcije – V prostorih, kjer je pretočni promet že zelo velik, je treba zagotoviti, da se zrak neprestano čisti.

Jedilnice, menze – Večja je tudi možnost okužbe med obroki in pogovori pri jedilni mizi. Zmanjšanje zračnih patogenov lahko znatno zmanjša tveganje za okužbo.

Vrtci – Ker je uporaba maske obremenjujoča za otroke in je med spanjem lahko celo nevarna, je sterilizacija zraka v zaprtih prostorih najvarnejši način za preprečevanje širjenja okužb.

Učilnice – predvsem kjer ni mehanskega prezračevanja odpravljajo čist, zdrav zrak in tako zagotavljajo, da se razvoj pljuč pri otrocih z okužbo dihal traja v zraku.

Predavalnice – Več kot je študentov v skupnem zaprtem prostoru, prej se zrak ki se ga izdihuje drug proti drugemu prenaša po prostoru – temu se lahko izognemo s sterilizacijo zraka.