Zaradi tehničnih težav naprošamo, da vsa povpraševanja pošljete na naš e-mail: info@sies.si

Učinkovita industrijska klimatizacija

Delovno okolje v sodobni industriji je ključnega pomena tako v proizvodnih procesih kot pri testiranjih in meritvah in skladiščenju surovin kot končnih izdelkov. Švedsko podjetje Munters je vodilno podjetje v svetovnem merilu na področju razvoja in proizvodnje sistemov za nadzor vlage in temperature v zraku.

Podjetje ustanovljeno leta 1955 zaposluje več kot 3.000 zaposlenih v več kot 20 proizvodnih obratih po celem svetu, z mrežo prodajnih predstavništev v več kot 30 državah ter ustvari blizu milijarde dolarjev prometa letno. Glavno vodilo podjetja Munters je razvoj rešitev in postavitev visoko kvalitetnih in cenovno ugodnih sistemov za nadzor vlage in temperature zraka. Proizvodnja v vseh enotah poteka skladno s sistemi vodenja kakovosti ISO 9001 in SO 14001.

munters_cover

V avtomobilski industriji ima podjetje Munters veliko izkušenj pri razvoju in postavitvi cenovno in energijsko učinkovitih rešitev na področju barvanja, testiranja izpušnih sistemov, brizganja plastike, skladiščenja materiala in izdelkov, izdelavi avtomobilskih stekel ter še na številnih drugih področjih. Muntersovi sistemi za razvlaževanje zraka delujejo na patentiranem principu Honeycombe™ Rotor Technology, ki zagotavlja zanesljiv nadzor vlage ne glede na notranje ali zunanje pogoje industrijskih obratov čez celo leto. Sistem deluje na principu istočasnega ločenega pretoka dveh zračnih tokov skozi rotor za razvlaževanje. En tok zraka je razvlažen glede na zahteve aplikacije, medtem ko drugi tok zraka suši rotor in odvaja vlago iz obrata na prosto. Prednosti tega sistema so nadzorovani optimalni proizvodni pogoji čez celo leto, preprečitev kondenzacije ter nizki stroški obratovanja v primerjavi z drugimi sistemi.

Uporaba suhega zraka omogoča hitrejše sušenje barvanih površin, s čimer je omogočena uporaba krajših sušilnih linij. Z učinkovitim nadzorom vlage in temperature je zagotovljena kakovost in konstantna ponovljivost barvanih površin skozi vse leto, kar omogoča oprema proizvajalca Munters. Poleg tega sistem odstranjuje hlapljive organske spojine iz izpustov v okolico. Sistem Thermo-T™ omogoča rekuperacijo odpadne toplote pri temperaturah do 1100 °C, ki se lahko ponovno uporabi pri proizvodnih procesih ali za ogrevanje poslovnih prostorov. Pri pripravi in transportu materiala za brizganje plastike je podjetje razvilo vrsto rešitev za razvlaževanje, kar zmanjša vpliv vlage na proces brizganja.

Pri testiranju zavornih sistemov in meritvi izpušnih plinov omogoča Muntersov sistem izvedbo standardiziranih meritev, kjer se lahko simulirajo poletne ali zimske razmere. Podobno je pri testiranjih v vetrovnem tunelu, akustičnih in klimatskih komorah potrebno zagotoviti predpisane in ponovljive pogoje. Muntersove rešitve omogočajo taka testiranja pri temperaturah do -70 °. S tem se lahko testira funkcionalnost ter lastnosti vozil in materialov v ekstremnih pogojih, učinkovitost gretja in hlajenja v vozilih, učinkovitost odtaljevanja vetrobranskega stekla ter celo vrsto drugih pomembnih karakteristik vozil.

Ob skladiščenju izdelkov in surovin, ki so občutljivi na vlago (kovinski izdelki, elektronske komponente …) lahko pride do korozije in posledično visokih stroškov izmeta zaradi neustreznih pogojev skladiščenja. Podjetje Munters ponuja vrsto rešitev za zagotavljanje nizke vlage v skladiščih.

Podjetje Munters ponuja uporabnikom namenske rešitve po meri na področju nadzora vlage in temperature zraka v industrijskem okolju glede na zahteve uporabnikov in specifike aplikacij. Globalna servisna mreža podjetja Munters zagotavlja uporabnikom njihovih rešitev zanesljivo delovanje opreme skozi celo življenjsko dobo.

www.munters.com
www.sies.si