Zaradi tehničnih težav naprošamo, da vsa povpraševanja pošljete na naš e-mail: info@sies.si

Triflex SAM (Spray Application Machine) – mobilna naprava za aplikacijo brezšivne hidroizolacije

SAM Triflex je najnovejša mobilna naprava za nanos dvokomponentnih tekočih PMMA smol z razprševanjem. Naprava omogoča hiter, učinkovit in trajen nanos brezšivne hidroizolacije. Avtomatiziran sistem mešanja komponent in brizganja smole zagotavlja občutno olajšanje za polagalce hidroizolacije.

© Triflex

Razpršilni nanos 2K PMMA Triflex SAM omogoča do štirikrat hitrejši nanos tekočega temeljnega premaza, tesnilne mase ali hidroizolacije na površine v primerjavi z običajnimi tehnologijami nanašanja.

“S sistemom SAM, podjetje Triflex na trg prinaša novost,” je prepričan Marc Niewöhner, produktni vodja pri podjetju Triflex. in pravi “Z novo tehnologijo nanašanja smo že zaključili nekaj testnih gradbišč, odzivi strank pa so zelo pozitivni”.

© Triflex

Avtomatiziran postopek mešanja

Do zdaj so se posebne smole, kot je polimetilmetakrilat (PMMA), nanašale s tradicionalnimi orodji kot so valjčki, itd. Pri dvokomponentnih izdelkih je obvezno predhodno obe komponenti dobro premešati, da se masa začne pravilno strjevati. Z novo tehnologijo SAM je ta zamuden in zelo pomemben proces odpravljen.

Sistem Triflex SAM sestavlja mobilna enota, ki jo je mogoče uporabljati na različne načine: prikolica s pogonsko enoto na dizelski pogon, vključno s črpalno enoto, ki kot srce stroja sproži postopek mešanja in prenosa. Poleg tega so vgrajeni nosilec cevi ter posoda za trdilo in sredstvo za izpiranje.

Na voljo je tudi dovolj prostora za shranjevanje orodja. Osnovna smola Triflex je dobavljena v zunanjem zabojniku IBC s prostornino 1.000 kg – kar zadošča za obdelavo površine do 350 m2. Velika posoda omogoča manj zavrženega materiala in manj odpadkov ob vgradnji.

Mešanje osnovne komponente in katalizatorja je elektronsko nadzorovano in poteka v statičnem mešalniku, ki se nahaja v vozilu. To omogoča vedno enako mešanico obeh komponent in konstanto kvaliteto nanešene mase. Elektronsko spremljanje postopka mešanja zagotavlja prekinitev nanašanja v primeru slabe mešanice obeh komponent.

© Triflex

Osnovno smolo Triflex se dostavi v zunanjem plastičnem zabojniku IBC 1.000 kg – tako je mogoče obdelati površino do 350 m2.

Hitra in natančna obdelava

Črpalka s cevjo prenese temeljne premaze, tesnilne mase ali premaze v statični mešalnik. Z razpršilno pištolo, ki je združljiva z različnimi nastavki jih nato enostavno, hitro in natančno nanesete.

Inovativna tehnologija nanašanja 2K-PMMA podjetja Triflex pokriva področja nanašanja: transport, mešanje in brizganje brez zraka. Ker jo je mogoče uporabljati z žerjavom, se lahko uporablja tudi na ravnih strehah in drugih višjih objektih. Odvisno od viskoznosti materiala je hitrost nanosa do 24 kg na minuto. Dolžina cevi do 60 metrov omogoča velik radij uporabe, sama črpalka lahko doseže višino več kot 20 metrov.

Večji izkoristek materiala

Zaradi uporabe zunanjih zabojnikov IBC,  namesto številnih majhnih pločevinastih posod,  je sistem Triflex SAM še posebej prepričljiv z vidika trajnosti. Poleg manjšega skladiščnega prostora je potrebnih tudi manj dostav na gradbišče in seveda manj odpadne embalaže po vgradnji. Poleg tega se poveča izkoristek materiala, saj se v zabojniku ne nabira material, ki bi ga bilo treba odstraniti.

Vgrajena dizelska enota omogoča samozadostno delovanje, tako da tudi stroški energije ostanejo obvladljivi in ni treba načrtovati oskrbe z električno energijo. Ker je obdelava hitra in natančna, so lahko gradbene faze precej krajše kot pri tradicionalnem nanosu tekočih hidroizolacij ali membran v trakovih.

Marc Niewöhner: “Strojna tehnologija podpira ergonomsko delo, omogoča pripravo materiala brez stresa, in seveda poveča učinkovitost in hitrost aplikacije. To razbremenjuje zaposlene in hkrati povečuje privlačnost poklica hidroizolaterja s tekočimi membranami.”