Reference

Geberit_Stavba

GEBERIT d.o.o.

Stropno sevalno ogrevanje in hlajenje, prezračevanje z entalpijskimi prenosniki ter nadzor temperature in stopnje rosišča v fazi hlajenja za najvišjo stopnjo udobja bivanja.

Leto izdelave: 2017
Lokacija: Ruše, Slovenija

Opis projekta

Prostori v poslovnem delu se ogrevajo in hladijo preko hitro odzivnega aktivnega spuščenega stropa z vgrajenimi cevnimi grelno hladilnimi registri Zehnder NEST. Temperaturni režim je 35/31°C v fazi ogrevanja, oziroma 16/20°C v fazi hlajenja. V vseh pisarniških prostorih, kjer so vgrajeni grelno hladilni stropovi je nameščeno prisilno prezračevanje z enotami Zehnder XL s entalpijskimi prenosniki.

Temperatura v posameznih prostorih je vodena preko stenskih krmilnikov s tipalom temperature in tipalom vlage, vezanih na centralni sistem Zehnder Bus, ki konstantno nadzira stopnjo rosišča ter prilagaja in regulira temperaturo vstopne vode ter elektro termične pogone in s tem  uravnava režim glede na izmerjene vrednosti tako, da se površina sevalnega sistema nikoli ne ohladi pod temperaturo rosišča.

Oprema

Sevalna gips plošča z vgrajeno PE-XA cevjo za stropno ali stensko ogrevanje in hlajenje.

Razvlaževalec zraka namenjen za integriranje na centralni prezračevalni sistem na dovodni strani zraka v objekt. 

Nadometna stenska krmilna enota za nastavljanje temperature in vlage v prostoru pri uporabi stropnega, stenskega ali talnega sistema za ogrevanje in hlajenje. 

Nadomestna stenska krmilna enota za upravljanje prezračevalne naprave Zehnder ComfoAir in razvlaževalca ComfoDew.

Fotogalerija