Reference

Geberit_Stavba

GEBERIT d.o.o.

Stropno sevalno ogrevanje in hlajenje, prezračevanje z entalpijskimi prenosniki ter nadzor temperature in stopnje rosišča v fazi hlajenja za najvišjo stopnjo udobja bivanja.

Leto izdelave: 2017
Lokacija: Ruše, Slovenija

Opis projekta

Prostori v poslovnem delu se ogrevajo in hladijo preko hitro odzivnega aktivnega spuščenega stropa z vgrajenimi cevnimi grelno hladilnimi registri Zehnder NEST. Temperaturni režim je 35/31°C v fazi ogrevanja, oziroma 16/20°C v fazi hlajenja. V vseh pisarniških prostorih, kjer so vgrajeni grelno hladilni stropovi je nameščeno prisilno prezračevanje z enotami Zehnder XL s entalpijskimi prenosniki.

Temperatura v posameznih prostorih je vodena preko stenskih krmilnikov s tipalom temperature in tipalom vlage, vezanih na centralni sistem Zehnder Bus, ki konstantno nadzira stopnjo rosišča ter prilagaja in regulira temperaturo vstopne vode ter elektro termične pogone in s tem  uravnava režim glede na izmerjene vrednosti tako, da se površina sevalnega sistema nikoli ne ohladi pod temperaturo rosišča.

Oprema

Centralna prezračevalna naprava za prezračevanje velikih stanovanjskih objektov.

Sevalna gips plošča z vgrajeno PE-XA cevjo za stropno ali stensko ogrevanje in hlajenje.

Razvlaževalec zraka namenjen za integriranje na centralni prezračevalni sistem na dovodni strani zraka v objekt. 

Nadometna stenska krmilna enota za nastavljanje temperature in vlage v prostoru pri uporabi stropnega, stenskega ali talnega sistema za ogrevanje in hlajenje. 

Nadomestna stenska krmilna enota za upravljanje prezračevalne naprave Zehnder ComfoAir in razvlaževalca ComfoDew.

Fotogalerija